Se mere om Inge Lis

www.ingelisjoergensen.dk

9/10. juni 2012 lørdag kl. 9-16 søndag kl. 10-15

Mal med vinden i håret og fødderne plantet direkte i landskabet.

Det regnede lørdag. Vi tog regntøj og gummistøvler på og gik ud i landskabet bag Lønborg kirke med skitsebøger og blyanter.

Inge Lis Jørgensen instruerede: SE på  himlen. Selv om det synes gråt i gråt, er der alligevel et sted, hvor der er mest lys. Hvor er det? Noter det på jeres skitser. Hvor er skyerne mørkest - noter og så det. Der blev tegnet skitser med henholdsvis overvejende land, vand og himmel.


Noterne hjalp med at huske indtrykkene, da der senere blev malet i Tryllestavens lokaler, hvortil vi kørte efter halvanden times sansninger - lyd af lærkesang, duft af køer, lyd af regn - farveindtryk etc.


Malerierne bar tydeligt præg af de sansede oplevelser.


Søndag regnede det igen, da vi mødtes bag kirken kl 10. Vi drak en kop kaffe og spiste nybagte boller - og mens vi gumlede, kiggede vi ud over ådalen. Det som syntes farveløst - åbnede sig mere og mere for vores øjne. Fordi vi så på farverne, opdagede vi, at der var utallige varme og kolde toner i landskabets farver. Afsted igen ned over engene med skitsebøgerne - tegn, skriv, se oplev... En løssluppen ko blev både fotograferet - og jaget tilbage i indhegningen.


Tilbage i Tryllestaven var opgaven bla - Hvordan viser man, at himlens lhs spejler sig i det våde græs? - hvordan blander man en saftig grøn, som ikke ser giftig ud - hvordan....


Dyb koncentration, stilhed, optagethed med at få oplevelserne i engen til at fæstne sig på lærredet.

Nogle af deltagerne kom fra Silkeborg-kanten - og de fik sig en dejlig intens oplevelse af den skønne natur i vores "måske kommende nationalpark" - en af dem erklærede, at hun ville lokke manden med derud til sommer.

En ny kursist i Tryllestavens regi - og som kom fra Kloster -  kommenterede kurset: "Jeg har lært nogle nye teknikker og fået nogle gode praktiske tips.

Men mest af alt har jeg lært at se landskabet på en anden måde - nu med en malers briller ;-)".

Efter sådan en weekend er jeg fyldt af energi og inspiration til at udfolde kreativiteten.

Tryllestaven tryller med talenterne

Tryllestaven, Kirkegade 1, 6880 Tarm, v/ Tove Lauritsen

tove@tovelauritsen.dk     
      22 43 10 47
 

Se billeder fra tidligere weekendkurser

Weekendkurser for voksne »

Se mere om Tove

www.tovelauritsen.dk